Arvostelut

Kirja-arvostelu: Mystinen lipas – Itämeren aallokoiden uumenissa

Mystinen lipas – Itämeren aallokoiden uumenissa kertoo ilmastonmuutoksesta ja eläinten näkökulmasta ilmastonmuutoksessa.
10.08.2022 Amalia Savin 1 min
Mystinen lipas – Itämeren aallokoiden uumenissa kertoo ilmastonmuutoksesta ja eläinten näkökulmasta ilmastonmuutoksessa.
10.08.2022 Amalia Savin 1 min

Kirjoittanut: Asiya Yousfi

Kuvitus: Olga Veselovskaya

Kustannus Z, 2022.

Mystinen lipas – Itämeren aallokoiden uumenissa -kirja sopii ihmisille, jotka ovat kiinnostuneet Itämerestä ja sen asukkaista. Kirjassa on paljon pohdittavaa perheen pienimmille ja myös vähän vanhemmille lapsille, ehkä aikuisillekin. Eniten kirjasta innostuvat lapset, jotka ovat kiinnostuneita merestä ja vesistöistä, mutta eivät tiedä niistä vielä paljon. Sellaisille lapsille, jotka tietävät jo enemmän merten elämästä, kirja ei ehkä tarjoa niin paljon uutta tietoa.

Kirjassa on mahtavia kuvia, jotka on vaivalla tehty. Kuvat ovat värikkäitä, ja ne luovat kirjaan ja tarinaan tunnelman. Kirjan jokainen kasvi ja eläin on maalattu ja piirretty hienosti.

Nuoremmille lukijoille kirjan pituus voi olla sopiva vaikka iltasaduksi. Itse toivoin, että kirja olisi ollut hieman pidempi.

Kirjassa on paljon tietoa tarinan muodossa, se tekee siitä erityisen. Tarinasta tekee kiinnostavan myös se, että kirjan kirjoittaja on vasta 9-vuotias.

Kirjassa kerrotaan ilmastonmuutoksesta ja eläinten näkökulmasta ilmastonmuutoksessa. Ilmastonmuutos on tärkeä aihe, josta jokaisen tulisi tietää. Se tulee vaikuttamaan jokaisen ihmisen arkeen. Olisikin hyvä, että mahdollisimman monet lapset lukisivat tämän kirjan.

On mukavaa, että kirjan lopussa kerrotaan ohjeet siihen, miten merta voi tutkia itse. Se on kiva yllätys kirjan lopussa. Vinkit ovat hyviä ja kiinnostavia lukijoille, jotka oikeasti haluavat vaikuttaa asioihin ja tutkia vedessä olevaa elämää.

Skip to content