Arvostelut

Kirja-arvostelu: Lempeät laamat ja avuliaat alpakat

Lempeät laamat ja avuliaat alpakat sisältää tietoa muun muassa siitä, millä tavoin ihmiset ovat näitä eläimiä hyödyntäneet.
18.08.2021 Siina-Riikka Saine 1 min
Lempeät laamat ja avuliaat alpakat sisältää tietoa muun muassa siitä, millä tavoin ihmiset ovat näitä eläimiä hyödyntäneet.
18.08.2021 Siina-Riikka Saine 1 min

Maire Soiluva: Lempeät laamat ja avuliaat alpakat luonnossa ja ihmisten apuna
Aurinko Kustannus 2020

Lempeät laamat ja avuliaat alpakat on kotimainen tietokirja alpakoista ja laamoista. Kirja sisältää tietoa esimerkiksi alpakoiden ja laamojen hoidosta sekä siitä, mitä niiden kanssa voi harrastaa ja millä tavoin ihmiset ovat niitä hyödyntäneet. Kirjassa on runsaasti kuvia ja melko vähän tekstiä, ja kirja lienee suunnattu noin 5–9-vuotiaille lapsille.

Kirjoitusvirheiden runsaus, monin paikoin kömpelöt lauserakenteet ja jotkin virheelliset termit tai väitteet antavat Soiluvan teoksesta keskeneräisen vaikutelman. Myöskään kuvapankkikuvien käyttö ei varsinaisesti tue ajatusta, että kirjaan olisi kustantamossa erityisesti panostettu. Harmillisinta on kuitenkin lähdeluettelon puuttuminen. Tämän vuoksi jää epäselväksi, mistä tiedot ovat peräisin ja mistä voisi helposti etsiä lisää tietoa kiinnostavista yksityiskohdista.

Kirjan avulla pääsee kurkistamaan alpakoiden ja laamojen elämään, mutta sen tarjoamat tiedot eivät riitä, jos lukija suunnittelee alpakan tai laaman ottamista lemmikiksi. Lisätietoa alpakoiden ja laamojen käyttäytymisestä, hoidosta, ruokinnasta, käsittelystä ja kouluttamisesta sekä pitopaikan vaatimuksista kannattaakin hankkia suoraan alpakka- ja laamakasvattajilta tai aiheisiin liittyviltä kursseilta.

Skip to content