Arvostelut

Kirja-arvostelu: Kanikirja – opas kanien maailmaan

Kanikirja – opas kanien maailmaan antaa lukijalleen hyödyllistä tietoa kanien kotioloihin, hoitoon, ruokintaan ja lääkintään liittyen.
11.01.2018 Hanna Mustaparta 1 min
Kanikirja – opas kanien maailmaan antaa lukijalleen hyödyllistä tietoa kanien kotioloihin, hoitoon, ruokintaan ja lääkintään liittyen.
11.01.2018 Hanna Mustaparta 1 min

Sari Mäyränpää
Sarin Arkki, 2017

Sari Mäyränpään Kanikirja – opas kanien maailmaan antaa lukijalleen hyödyllistä tietoa, opastusta ja käytännön vinkkejä kanien kotioloihin, hoitoon, ruokintaan ja lääkintään liittyen. Se auttaa myös ymmärtämään kanien eleitä ja käyttäytymistä.

Kirjassa kerrotaan kanien yleisimmistä terveysongelmista ja sairauksista sekä niiden hoidosta. Teksti on helppolukuista ja lukijan haluamiin osa-alueisiin on helppo palata lyhyiden kappaleiden ja selkeän otsikoinnin ansiosta.

Kanikirja antaa nimensä mukaisesti kattavan opastuksen kanien maailmaan kanien omistajille ja kaniharrastajille, mutta se sopii varsin hyvin myös muille eläinten parissa työskenteleville muistikirjaksi. Kirja on myös näppärän kokoinen vaikka mukana kuljetettavaksi.

Eläintenhoitoalan koulutuksissa eksoottisia eläimiä hoidetaan melko vähän, joten mahdollinen lisäoppi on haettava työn kautta tai lisäkouluttautumalla itse. Sari Mäyränpään Kanikirja on hyvä tietopaketti eläintenhoitoalalla työskenteleville tähän tarkoitukseen.

Kirja tarjoaa lukijalleen paitsi tärkeitä perusasioita myös ammattimaista tietoa kaneista.

Kuvia kirjassa on melko vähän, mutta tietokirja ei välttämättä enempää kaipaakaan. Kanikirjaa voikin suositella aikuisille kaninomistajille, kaniharrastajille ja kaikille muille kanin hoidosta kiinnostuneille.

Kirjoittaja Hanna Mustaparta on klinikkaeläinhoitaja.

Skip to content